Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / Veszélyben a férfias kép?

Veszélyben a férfias kép?

Kompenzálni kell, mindenáron

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

Azt eddig is tudtuk, hogy a férfiak szorult helyzetben, vagy ha az élet szorítja sarokba őket, hajlamosabbak túlzó, agresszív válaszokat adni. 

 

Harciasabbak, arcosabbak a válaszaik, kevésbé kifinomultabbak, vagy megoldást keresőbbek, mint a nők.

 

Ám azt, hogy ez a fajta, vagy ehhez hasonló válasz akkor is előcsalogatható, ha a férfiasságukat (önmagukról alkotott férfias kép) kerül veszélybe, az nem olyan régen a Social Psychology-ban nyilvánosságra hozott tanulmány eredményeiből derült ki.

 

Egy vizsgálat során főiskolán tanuló fiatal férfiakat arra kértek fel, hogy egy marokerősítőt nyomjanak össze. Az összenyomás erejét pedig egy skálán jelölték aszerint, hogy a férfiak marokerősségéhez, vagy a nők marokerősségéhez esik e közelebb az általuk kifejtett erő. Az eredményeket természetesen manipulálták.

 

Azok a férfiak, akiknek a skálán (orvul) a nők marokerősségéhez közel jelölték meg a kifejtett erőt, a továbbiakban feltett kérdések során erős túlzásokba estek, hogy férfiasságukat bizonyítani tudják. Szélsőségesen sok partnerről számoltak be, átlagosan két centivel túlbecsülték magasságukat, és általánosságban elmondható, hogy "arcosabb" válaszaik voltak, mint társaiknak.

 

Vagyis a férfias kép ennyire minimális sérülése is túlzó reakciókat váltott ki belőlük, szégyent éreztek és feltétlenül be szerették volna bizonyítani, hogy nem kevésbé férfiasak, mint a vizsgálatban részt vevő többi férfi.

 

Fotó: Shutterstock

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei