Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / Futás a szerelemért

Futás a szerelemért

Vonzóbbak a hosszútávfutók

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

Azt, hogy a sport, így a futás is egészséges, tudjuk. A kisportolt testű nők és férfiak vonzóbbak, az se lehet kérdés.

 

Ám, hogy a futás a vonzalom eszköze vagy alapja lehet, az új információ.

 

A hosszútávfutás például magányos sport, ennek ellenére egy kutatás azt állítja, azok a férfiak, akik maratont futnak, vonzóbbak a nők szemében.

 

A Cambridge University kutatása több meglepő részletre is kiterjedt, például a futók ujjainak hosszára: a gyűrűsujjuk például hosszabb, mint az átlag embereké. A kutatók szerint azért, mert az anyaméhben több tesztoszteronhoz jutottak.

Ennek természetesen vannak a felnőttkorra is vonatkozó hatásai: például jobb a kardiovaszkuláris rendszerük - ez kell is a hosszú futáshoz - ám ennél is tovább mentek a kutatások. Úgy tűnik, a hosszabb gyűrűsujj magasabb spermiumszámot is jelent.

Dr. Danny Longman, a kutatás vezetője szerint egyéb evolúciós magyarázat is lehetséges a hosszútávfutók/vonzalom között. Úgy véli, az őskorban, a vadászó-gyűjtögető életmód idején a nők megbízhatóbbnak, erősebbnek érezték azokat a férfiakat akik huzamosabb ideig, kitartóbban tudtak futni  - vagyis ügyesebb vadászok voltak, akik nagyobb eséllyel gondoskodtak a családjukról.

 

Fotó: Shutterstock

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei