Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / 7 egyszerű dolog, amit egy boldog párkapcsolatért tehetünk

7 egyszerű dolog, amit egy boldog párkapcsolatért tehetünk

Egy boldog párkapcsolat nem folyamatosan ugyanolyan. Lehetnek benne hullámhegyek és hullámvölgyek, folyamatosan változásban van, ugyanúgy, mint a benne létező szereplők. Az a párkapcsolat tud hosszú távon is jól működni, ahol a felek belátják, hogy a kapcsolat fenntartása egy folyamatos, véget nem érő munka, kölcsönös egymásra figyelés.

Oda kell figyelnünk önmagunkra és a partnerünkre is, követnünk kell az önmagunkban és a benne zajló változásokat, fel kell ismernünk a kríziseket és azok megoldásáért érdemes mindent megtennünk.

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

 Ez jól hangzik, de ha ez tényleg olyan egyszerű, akkor vajon miért nem él minden ember boldog párkacsolatban? Talán azért, mert sokszor magunkért sem teszünk meg minden tőlünk telhetőt, nemhogy a társunkért vagy a vele való boldog párkapcsolatért. Pedig nem kell nagy dolgokra gondolni, nézzük, hogy mik is ezek.

 

1. Több alvás

 Nagyon kevés felnőtt él úgy, hogy eleget alszik, pedig az alvás nagyon fontos része az életünknek. Ha nem alszunk eleget, romlik a koncentrációs készségünk, fáradtabbak, ingerlékenyebbek leszünk, sokszor megmagyarázhatatlannak tűnő rosszkedv vesz rajtunk erőt és ezek együttes hatásaként kevésbé leszünk képesek kontrollálni a döntéseinket és önmagunkat, ezek pedig egyálatlán nem lesznek jó hatással a párkapcsolatunkra sem.

 Igyekezünk tehát többet és nyugodtabban aludni, változtassunk a szokásainkon és alakítsunk ki olyan rutinokat, amelyek elősegítik a kikapcsolódást és ez által a könnyebb elalvást.

 

2. Cselekvés

 Sokszor mondjuk, hogy egy kapcsolatban sosem dőlhetünk hátra elégedetten szemlélődni, tennünk is kell azért, hogy társunk és mi magunk is elégedetten létezzünk benne.

 Általánosságban elmondható, hogy ha nyitottak vagyunk a társunk felé, hogy megosszuk vele a gondolatainkat, érzéseinket, valamint figyelemmel és megértéssel vagyunk iránta, amikor ő szeretné kifejezni felénk ezeket, ha a pozitív megerősítéseinkkel azt közöljük, hogy boldogok vagyunk mellette,ha a feladatainkat megosztjuk egymás között, ha közösen tervezzük a jövőt, illetve ha az együtt töltött időkben a partner családjával és barátaival is jó kapcsolatokat alakítunk ki és ápolunk, ezek mind elősegítik a párkapcsolati elégedettség érzését, a másik iránti szeretetet és elköteleződést.

 

3. A hála kifejezése

 Nem elég, hogy hálásak vagyunk ott bent valahol magunkban, a hálát érdemes kifejezésre juttatni is, nemcsak megélni. Sokat jelent minden ember számára, segít fenntartani az önbecsülést, a magáról kialakuló pozitív képet és a problémamegoldás is gördülékenyebb, ha közben tudjuk, hogy a partnerünk hálát érez, hogy megismerhetett.

 

4. Megfelelő étkezés

 Ennek a pontnak köze van az egészséges önértékelés meglétéhez, mert ha ez nincs, hajlamosak lehetünk önsanyargatásba kezdeni az áhított alak eléréséhez, és néha ok nélkül is éheztetjük a szervezetünket. Pedig éhezni nagyon nem jó dolog. Az élettani hatások közé sorolható az is, hogy feszültebbé, dühösebbé és agresszívabbá is válhatunk a folyamatos koplalás hatására, amely indulatok sokszor a partnerünkkel való kommunikáció közben törnek felszínre, érthető okokból nem a boldog párkapcsolat irányába terelve a résztvevőket.

 Étkezzünk tehát egészségesen, de elegendő alkalommal és mennyiségeket, ha jót akarunk magunknak és a párunknak.

 

5. Az alázat gyakorlása

 Az alázat nem megalázkodást jelent, hanem azt a fajta hozzáállást, ami elengedhetetlen a segítőkész, nagyvonalú és konfliktusok alkalmával is meglévő tiszteletteljes magatartáshoz. Ez nem csak a párkapcsolatnak tesz jót, hanem a partner általi megítélésünknek is, mégpedig azzal, hogy egy alázatot gyakorló partner sokkal értékesebbnek tartható és könnyebb megbocsátani is neki.

 

6. Minőségi együtt töltött idő

 Erről nem lehet eleget írni, beszélni, mert sokan összekeverik a programszervezéssel, miközben inkább az volna a lényeges, hogy amikor a pár tagjai egyött vannak, akkor ténylegesen is egymásra figyeljenek és ne más dolgokra vagy személyekre. A partnernek éreznie kell, hogy abban az együtt töltött időben ő a legfontosabb a számunkra.

A témáról egy korábbi cikkünkben is olvashatsz, ahol a szeretetnyelvekről írtunk.

 

7. Kedvesnek lenni önmagunkhoz is

 Az önelfogadás, a saját hibákkal és készségekkel tisztában levés, az önmagunkkal való kedvesség mind elősegítik, hogy ugyanezeket a partnerrel szemben is könnyebben gyakorolhatjuk, megértőbbekké és pozitívabb hozzáállásóvá válhatunk. Ezek mind elősegítik, hogy a felek ne társas magányban éljenek, hanem egy valódi, boldog párkapcsolatban.

 A nyolcadik, soron kívüli pont, pedig az lehetne, hogy ha még nincs párunk, akkor gyorsan regisztrálunk egy profilt magunknak itt az oldalon és mielőbb elkezdjük az ismerkedést...


Sok sikert kívánunk ehhez mindenkinek!

 

Szeretettel várunk.

 

Ladies&Gentlemen

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei