Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / Félelmek és leküzdésük a társkeresésben

Félelmek és leküzdésük a társkeresésben

A társkeresésben – legyen az akár személyes ismerkedés vagy az internet adta lehetőségeket kihasználó forma – sok a bizonytalansági tényező, amelyek a legtöbb emberből előhozzák a félelmeket. Sokszor persze teljesen alaptalanok a félelmeink, de mégis megnehezítik vagy egyes esetekben lehetetlenné teszik az oldott hangulatú ismerkedést, mert akkora feszültséget generálnak bennünk, hogy azt elviselni sem könnyű, nemhogy fesztelennek maradni.

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

 Most sorra vesszük, hogy mik lehetnek ezek a félelmek, és azt is, hogy hogyan érdemes kezelni őket. Nem ördöngösség az egész, de az biztos, hogy önismeret és a folyamatos fejlődés iránti igény és elköteleződés szükséges hozzá.

 

1. Nem vagyok (elég) érdekes és megnyerő a másik számára

 

Lehet, de ebben az esetben nem is ő a Te embered...

 Eszedbe ne jusson ilyen gondolatoktól vezérelve elkezdeni szerepet játszani már az ismerkedés fázisában, csak azért, hogy a másik érdeklődését felkeltsd. Minden esetben légy őszinte és add önmagad, mint azt már korábbi írásainkban is többször javasoltuk.

 Amit még tehetsz, hogy Te magad is érdeklődővé válsz. A partner iránt, új dolgok, tájak, városok, hobbik, szokások vagy bármi iránt, ami segít minél inkább széles látókörűvé válni és ezzel egy időben magadra is találni, hiszen közben rájöhetsz arra is, hogy mik azok a dolgok, amik igazán érdekelnek az életben.

 És ha erre rájöttél, már könnyebb lesz megtalálni azt a valakit is, akivel közös érdeklődési köreitek, hobbijaitok vagy más témáitok adódhatnak, és érdekesek lesztek egymás számára.

 

2. Nem tudok mit írni, nem tudok miről beszélgetni

 

 Ha az előző pontban leírtakat végigolvastad és átgondoltad, rá fogsz jönni, hogy ettől sem kell tartanod, mert ha egy hullámhosszra kerülsz egy másik emberrel, akkor nem lesznek kínos szünetek, mert hallgatni is nagy egyetértésben fogtok.

 Az első, ismerkedő levelet persze nem könnyű megírni, de ebben sem foghatsz mellé, ha magadat adod és őszinte, egyenes kommunikációt folytatsz. Ráadásul Kupidó is itt van, hogy segítsen Neked!

 

3. Csalódni fogok vagy bennem csalódnak

 

 Ez csak akkor lehetséges, ha elvárásaid vannak a másikkal és a (leendő) kapcsolattal szemben vagy olyan dolgot képzelsz bele helyzetekbe, történésekbe, ami (még) nincs.

 Természetesen bárkit érhet csalódás, akármilyen körültekintően próbálja megóvni magát ettől. Már-már közhelyes a gondolat, de érdemes úgy gondolni ezekre a csalódásokra, mint egy-egy leckére, amikből valamit meg kell tanulnunk, hogy a későbbi életünk és kapcsolataink során már az új tudással és tapasztalattal felvértezve tudjunk működni.

 

4. Elvesztem a szabadságomat

 

 Nem csak párkapcsolati szempontból lehet ilyen félelmünk. Minden olyan élethelyzet, amiben úgy érezzük, hogy nem mi döntünk a saját sorsunkról, vagy a ráhatásunk nélkül zajlanak az események, frusztrálóak lehetnek.

 A társas kapcsolatainkban ideális esetben nincsenek alá-fölé rendeltségi viszonyok, vagy legalábbis tudatosan törekedhetünk rá, hogy ne legyenek, így annak a lehetőségét is a minimálisra csökkenthetjük, hogy valaki uralkodjon rajtunk.

 Más szempontból egy (kezdődő) kapcsolatra úgy tekinteni, mint a szabadság elvesztésére, nem túl optimista hozzáállás. Egy jó párkapcsolatban az ember szárnyakat kap, nem béklyókat...

 

5. Nevetségessé teszem vagy lejáratom magam

 

 Legutóbbi cikkünkben is írtunk az önbecsülésről és az önbizalomról, illetve ezek hiányáról. Hosszan lehetne írni arról, hogy milyen mélyen gyökerezhetnek ezek a problémák, de mivel nem a pszichológia a fő szakterületünk, ezt meghagyjuk másoknak.

 Csak annyit mondanánk, hogy aki mindig mások véleményétől vagy reakcióitól teszi függővé a saját magával kapcsolatos érzéseit, annak nagyon is reális félelem a lejáratódás. Ha valami nem sikerül (jól) mondjuk az első randevún, számára egyértelműen azt jelenti, hogy a másik ember előtt megszégyenült.

 Ezeket pedig jobb volna elengedni. Ne feledjük: egy igazán jó partner (jelölt) együtt tud nevetni velünk és a legkínosabb szituáción is segít túllendülni.

 

6. Elutasítást fogok kapni

 

 Előfordulhat ez is, de kár volna a jó esélyeinket egy ilyen hozzáállással rontani. Ha pedig nem ajtóstól rontunk a házba, még az is lehet, hogy egy szelíd, de kitartó „ostrom” meghozza a várt hatást, és a kiszemelt eljön a rég áhított randevúra.

 

 

Szeretnéd kipróbálni az ismerkedést?

Regisztrálj egy profilt, és már kezdheted is!

 

 

Szeretettel várunk!

 

 

Ladies&Gentlemen online társkereső

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei