Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / Így változtatta meg a világot az online társkeresés

Így változtatta meg a világot az online társkeresés

Néhány évvel ezelőtt az emberek mélyen halgattak, vagy akár bonyolult hazugságokkal is hajlandóak voltak leplezni azt, hogy a partnerüket online felületen ismerték meg. Mondhatni ez egyfajta kultúrális megbélyegzés volt.

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

Mostanra azonban olyan alkalmazásoknak köszönhetően, mint a Ladies & Gentlemen, az online társkeresés berobbant a köztudatba. Ma már az online ismerkedés egyharmada bizony házassággal végződik. A kutatás azt találta, hogy ma már több internacionális kapcsolat van, mint az online randizás beindulása előtt.
A megállapítások azt sugallják, hogy az online társkeresésnek köszönhetően olyan emberek találkoztak egymással, akik egyébként sosem találtak volna egymásra. Az online társkereső társadalom befolyásolásának tesztelésére Josue Ortega és Philipp Hergovich közgazdászok a társadalmat a kapcsolatok csomóponti hálójaként ábrázolták, bemutatván ezzel az egyének közötti kapcsolatokat.

 

A legtöbb ember szorosan kapcsolódik egymáshoz kb. 100 csomóponttal, ebben már benne vannak a közeli barátok, családtagok és a távolabbi ismerősök is. A kutatók azt szimulálták, hogy mi történik, amikor véletlenszerű linkeket vezetnek be ezekbe a hálózatokba- csak úgy, mint az online társkereső oldalak- és megállapították, hogy ezzel az internacionális házasság szintje drasztikusan emelkedett.

 

“Modellünk teljes faji integrációt jósol az online társkeresésnek köszönhetően, még akkor is, ha alacsony azon partnerek száma, akikkel az egyének találkoznak.”
Hozzáteszik:

 

“Régebben olyan embereket vettünk feleségül, akikkel valamilyen kapcsolatban álltunk: barátok barátai, iskolatársak, szomszédok. Mivel jobban kapcsolódtunk a hozzánk hasonló emberekhez, valószínűbb volt, hogy olyan valakit veszünk feleségül aki a saját “fajunkhoz” tartozik. Ez mára megváltozott."

 

Az internacionális házasság fejlődésének megértése fontos probléma, hiszen a házasságkötés széles körben a társadalmi távolság mértékének számít társadalmainkban. Az USA-ban az internacionális házasság aránya a 21. század fordulója óta növekszik- amit a kutatók azzal magyaráznak, hogy az emelkedés az első társkereső weboldalak, például a match.com 1995-ös megjelenésével jött létre. Valójában a 2000-es évek elején az Egyesült Államokban az internacionális házasságok aránya 11%-ról 16%-ra nőtt. 

 

Az online társkeresés még erősebbé teheti a kapcsolatokat.

 

A határok és a közösségek összekapcsolása mellett az online társkeresés még a hosszú távú kapcsolatokat is erősítheti. Ortega és Hergovich szimulációja azt jósolta, hogy az online társkeresés idején létrejött házasságok hosszabb életűek. Ezt egy 2013-as tanulmány is alátámasztja, amely szerint az interneten létrejött párkapcsolatok, majd házasságok kisebb valószínűséggel bomlanak fel. Ez a kutatás egy jó bizonyíték arra, hogy az online világ nem csak árt nekünk és polarizál minket, hanem közelebb is hoz minket egymáshoz.

 

Forrás: indy100

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei