Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / Pitypang itóka

Pitypang itóka

Mesebeli, gyógyító

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

Gyermekláncfű, tündérlámpás, kutyatej......

 

Imádjuk a pitypangot úgy ahogy van - szél szárnyán ellebegő apró magvaival, keserű nedvével együtt.

 

Azt azonban kevesen tudják, hogy a pitypang (Taraxacum) valódi áldás a szervezetnek. Méregtelenítő hatásáról egy arab orvos a XI században írt feljegyzést.

 

A pitypang minden egyes része felhasználható a gyógyászatban - ám gyökere és a zöldje kiemelten sok hatóanyagot tartalmaz. A zöldjében keserűanyagok, flavonoidok, aminosavak, ásványi anyagok és nyomelemek - például cink és réz - találhatóak. A gyökere nagy mennyiségű káliumot, szénhidrátot, karotinoidot, C- és E-vitamint, valamint B-vitamin-komplexumot rejteget. Segíti az epe, a vese munkáját, tisztít valamint enyhe hashajtó hatását is ismerjük.

 

Teája hatékony és csodaszép, ha a szárított virágjából készítjük, de a gyökere még hasznosabb. Érdemes mind a ketttőt kipróbálni. Vagy csak fújjatok egy nagyot..... hadd vigye a szél kis ernyőit, mint gyerekkorunkban...

 

Fotó: Pixabay.com

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei